FEJK SMINKA - ZASTO NE?

By Saranella - новембар 03, 2017


Sigurno ste vec citale post slican ovom, no osetila sam potrebu da se i ja oglasim svojim misljenjem u vezi za ovu temu. U ovom postu pricacemo o sastavu fejk sminke, gde se ona proizvodi, koje su to posledice nakon nanosenja, kako prepoznari original i fake sminku?
 Nastavite da citate :) 


Kopije poznatih brendova sminke kao sto su Kylie Jenner, Mac, Urban Decay su sve cesce. Dosta devojaka ne zna pravu istinu o njima, te smo danas zajedno tu kako bismo istrazili i ovjasnili ovu temu do detalja.

Pre svega, ovakva sminka se proizvodi u izuzetno nehigijenskim, nesigurnim i neproverenim prostorijama. Pogledajte sliku iznad. Da li zaista zelite da stavljate nesto na svoje lice sto je proslo ovde? Da li zelite da ostetite lice samo zbog toga sto bi hteli da imate paletu na kojoj pise Naked? Razmislite o tome...


Nakon nosenja ovakve sminke, evo sta se desilo sa licem nekih od devojaka. Izuzetno crvenilo je naravno najcesce, koza je iziritirana od potpuno uzasnih sastojaka koji ste stavljaju u kopije najpoznatijih svetskih sminkerskih brendova kako bi bili pigmentovaniji i slicniji originalu. Koza ce biti crvena i naduti se. Ne krijem, i sama sam koristila kineske ruzeve kada sam bila manja za neke rodjendane, svadbe i slicno. Uzasno su smrdeli. Bas zbog sastojaka koji se stavljaju u njih. Nisam imala nikakve posledice na srecu, sve je to individualno. No, bolje je ne igrati se srecom, zar ne?


Cist primer instagram profila koji prodaje fejk sminku. Sve ih je vise, nazalost. Zao mi je sto su devojke slepe i kuouju i koriste ovu kozmetiku i ostecuju svoju kozu i zdravlje, sto nije vidljivo u svim skucajevima. Chocolate Bar paletu mozete poruciti za 10€ na instagramu. Dobicete senke u koje se stavljaju urin i izmet pacova, olovo i ziva, plus crvenila i nadutost lica. Da li to vredno ove popularne Chocolate Bar palete, pritom KOPIJE? Tu se cesto prodaju i naked palete, cak i 3 za 10€ a tu se nalazi i mali milion nrpostojecih MAC karmina, paleta, pudera i ruzeva. Evo jos nekih primera ⤵️


Jasno je da ne mozete kupiti ni jedan HUDA tecni ruz za usne za 30€, a ne 16 komada.


Cena za ova dva ORIGINALNA proizvoda bi bila skoro 50$, za koji dolar manje, no ovde mozete kupiti oba po ceni od 5€. Ukoliko vec zelite da kuoujete fake sminku, 'vise ce se isplatiti' da se uputite ka kineskoj robnoj kuci i sa rafova prepunih senki u kudim bojama i tecnih ruzeva, izaberete fejk kajli ruz za 2€,a ne da ga platite prakticno 7€ sa postarinom kada bi porucivali sa ovakvih stranica, ili da porucite ovakav ruz sa Ebay-a za citavih 1,5$.


KAKO PREPOZNATI FEJK SMINKU?


Pre svega, to najsigurnije mozete potvrditi cenom. Nema sanse da bi dobili originalni MAC ruz za usne po ceni od 5€ kada on zaista kosta 40€ ako se ne varam. Ne mogu vam prodati ni originalni Kylie mat tecni ruz za 7€ kada on zapravo kosta 30€.
Zasto kod nekog Kylie tecni ruz kosta 5€ a kod nekog 10€?
Proces je jednostavan - sa kineskih sajtova kao sto su Aliexpress i Ebay devojke poruce gomilu ruzeva od po 1,5$ kako bi im se vise isplatilo zbog postarine i carine, fotkaju ga za instagram ili fejsbuk (ili cak uzmu slike originalnih ruzeva za interneta) i napisu cenu koja im odgovara. Neko zeli vise da zaradi pa stavi visu cenu, iako je on taj ruz platio 2$. To se isto radi i sa Naked paletama, Kylie i ABH hajlajterima, MAC ruzevima, Maybelline Age-Rewind korektorima i slicno. 


Prodavacica ce vas ubedjivati da joj to tetka donosi iz Amerike pa je tako jeftino, da je to kupila na snizenju i slicno. Ne padajte na takve gluposti. Jedan od primera je divna Ana2Cats koja je na svom jutjubu pravila video vezan za istu temu i givorila upravo o ovome vezano za snizenja i tetke iz Amerike. 


Vecina tih proizvoda ima ili uzasan miris zbog sastojaka, ili slatkast miris zbog hemikalija koje su se ujutra stavile da bi proizvod imao takav miris. Sigurno se pitate kako su sve one kineske senke tako pigmentovane? Hemikalije i razni stetni sastojci su ucinili svoje. Takva sminka NIJE dermatoloski ispitana niti je prosla ikakve provere, te samim tim uopste nije bezbedna za nase lice.


U drogerijama i parfimerijama imate jeftiniju, dermatoloski ispitanu sminku. Recimo, Essence paletu sa sest senki za oci koje su bezbedne mozete kupiti i videti uzivo kako to zapravo izgleda za 5€, no takodje mozete kupiti i fejk, neispitanu i nepostojecu MAC paletu sa 120 senki za oci u kojima se nalaze izmet i urin pacova, ziva i slicno za 15€. Koji je vas izbor?

Da li ste ikada koristile fejk ili kinesku sminku i da li ste imale nekakve posledice na licu?
Sta vi imate da kazete na ovo i sta preporucujete ostalim devojkama?

Hvala vam na citanju! :D

*sve slike su preuzete sa interneta

  • Share:

You Might Also Like

8 коментара

  1. Veoma dobar i koristan post. Zaista ga vrijedi pročitati. Sve pohvale na trudu koji si uložila da sakupiš ovako korisne informacije. Ja lično nisam neko se usudi da kupi šminku sa fb i insta stranica koje nemaju izvorno porijeklo kozmetičkih proizvoda. No, ono čemu sam svjedočila jeste druga fotografija. Meni se lično ista stvar desila sa maskarom koju sam kupila u drogeriji. Ok, krivac sam ipak ja jer nisam obraćala pažnju na njen rok trajanja te se ona nakupila bakterija, ali od tada striktno vodim računa jer ništa nije vrednie od zdravlja. Onih 7 dana su mi bili kao pakao. Užas!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga. Ja licno ne gledam rok trajanja, verujem da o tome treba da brinu zaposlene drogerije. Hvala ti opeet! :)

      Избриши
  2. Iako rijetko koristim šminku, meni je ovaj post bio jako zanimljiv za pročitati. I sama kada sam vidjela ovu prvu sliku koja me podsjeća na neku stolarsku radionicu, zgrozila sam se kao i na ove stranice na instagramu. S obzirom na to da ne koristim šminku, nikada nisam iskusila ovakvo nešto, ali sam ipak prošla ono razdoblje kineske šminke za djecu što također nije ostavilo išta negativno na mom licu. :)
    Laylva

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Realno, svi smo se kao deca ufrali onim decjim kineskim sminkama tj senkama u obliku cvetica, srca i slicno, to nisam spominjala :D. Da, zaista su uslovi uzasni. Hvala Ilva! :)

      Избриши
  3. Mnogo dobar post i koristan.

    glamfashioncat.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam od huda tecnih senki kupljenih na instagramu dobila strasnu alergijsku reakciju strasan bol i pecenje ali proslo je bez vecih komlikacija Bogu hvala

    ОдговориИзбриши
  5. Ajd nije kvalitetna ajd nastane alergija. 🤔 A ko nam garantuje da ona sto se prodaje po visoj ceni nije ista ta jeftina pa samo oni stavili visu cenu pa ko se upeca?! Garantuje nam sephora, lily ili mozda dm?! 🤔 Da da kako da ne!! I jos otkud mokraca i izmet pacova u sastavu nema drugih sastojaka negoce biti bas taj ma dajte molim vas!! Kad hocete samo da dobijete na glasu da se ne kupuje jer treba da se prodaje ono sto je toboze original ma kako da nije rekoh sve malopre!! Ista g. samo drugo pakovanje dok je budala da veruju bice tako!!! The end! .

    ОдговориИзбриши