Lokne bez toplote preko noci | 8 nacina

By Saranella - август 09, 2017



Malo kasnim sa ovim postom jer je leto fakticki vec proslo, ostalo nm je svega jos par dana :). Lokne iliti talasi u kosi su najaktuelniji leti, mada su potpuni hit bilo kada, bilo kog godisnjeg doba! Zar ne?

Danas vam dolazim sa 6 jednostavnih nacina za divne lokne preko noci!


1)  Visoka pundja
 Nakon sto operete kosu, prosusite je peskirom i blago prosusite fenom kako bi i dalje ostala malo vlazna. Kosu pokupite u zategnutu visoku oundju i prespavajte.
Ujutru ce lokne biti prelepe, a kako bi bile dugotrajnije stavite lak za kosu i uzivajte! :)


2)  Dve pletenice
 Nakon sto operete kosu, ostavite da je da bude vlazna i ispletite dve pletenice sa leve i desne strane. Bitno je da budu cvrste, a ne opustene kako bi se talasi brze i bolje fiksirali. Prespavajte sa pletenicama ili ih napravite ujutru i skinite sledeceg dana, talasi nece izostati i bice prelepi!


3)  Vise manjih pletenica
 Kako bi dobili manje talase napravite vise manjih pletenica, otprilike 5 - 6 pletenica. Takodje iz dobro fiksirajte i utegnite da bi se talasi formirali. Bitno je da pletenice pravite na vlaznoj kosi kako bi se talasi bolje formirali.


4)  Dva puzica 
 Nakon sto operete kosu i prosusite je, sa leve i desne strane visoko u kosi uvijte dva puzica i pricvrstite ih snalicama. Sa leve strane visoko odvojte kosu, uvijte je u levu stranu i formirajte u oblik kucice puza, te pricvrstite snalicama. Sa ovom frizurom prespavajte, ujutru cete imati divne lokne!


5)  Lokne uz pomoc krpica
 Odvojte pramen vlazne kose, uzmite krpicu i motajte pramen oko krpice, te je zavezite oko pramena kada dodjete do korena kose. Uvijte celu kosu i prespavajte, ujutru samo skinite krpice i imacete prelepe lokne!  :D


6)  Bokserske pletenice
 Spletite cuvene bokserske pletenice, ukoliko ne znate kako se pletu pogledajte tutorijal na jutjubu. Osim sto ih mozete nositi dan - dva kao frizuru, nakon toga cete imati divne talase u kosi. Ovo je 2 in 1  :)


7)  Slamcice
 Uz pomoc slamcica mozete napraviti divne afro - lokne! Odvajajte pramenove vlazne kose i obmotajte oko slamcice, dobro zategnite te slamcicu zavezite u cvor. Ujutru skinite slamcice i imacete prelepo definisane afro - lokne!


8)  Traka za kosu
 Na jutjubu imate mnogo tutorijala koji vam pokazuju kako da uvijete kosu uz pomoc trake za kosu. Jednostavno uvijate oramenove u traku i tako sve dok ih sve ne pokupite u traku. Prespavajte pa ujutru skinite traku i imacete definisane lokne :)


9)  Lokne uz pomoc toplote za 20 minuta!
 Ukoliko vam trebaju brze lokne, ovo je idealno resenje, mada su to lokne koje se rade s' toplotom. Uz pomoc olovke, markera ili bilo cega drugog mozete naoraviti savrsene lokne. Sami birate devljinu lokni
 ( zavisi od debljine predmeta ). Obmotate pramen oko izabranog pomocnika i prelazite peglom preko njega. Lokne ce biti zaista divne, znam iz iskustva :)



Hvala vam na citanju :)
Pisite mi vasa iskustva ukoliko iskoristite, ili vec koristite neki od spomenutih nacina!  <3


  • Share:

You Might Also Like

12 коментара

  1. Odlican post. Koristan svima koji su ospednuti frizurama hahah.
    Ako zelis, pogledaj moj blog http://mellowcent.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  2. Ja inace imam prirodno trsavu kosu tako da ne posezem za ovim metodama tako cesto ali mi je drago da je neko odlucio da napise post na ovu temu, i pomogne svim damama sa ravnom kosom! Veoma edukativan i koristan sadrzaj, hvala sto si ga podelila sa nama draga Sara!

    Visit me, Maleficent

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Sandra! Uvek me rasveselis svojim pozitovnih i veselim komentarima <3

      Избриши
  3. Definitivno mi je trebao post! Ja obožaam lokne ali sam se sada ošišala pa mi je na neki način i žao jer ne mogu praviti puno frizura. Ali definitivno su mi poslužili ovi saveti,hvala na postu prelep je!
    Objavila sam novi post pa bi mi bilo drago kada bi ga pročitala i ostavila mišljenje u komentaru. Takođe zapratila sam te pa bi mi bilo drago kada bi uzvratila. Hvala!♥
    Link - http://laurevoir.blogspot.rs/2017/08/nasmejte-se-svetu.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Milice! I ja sam imala dugu, prelepu kosu, a saa mi je malo ispod ramena, zao mi je sto sam je osiaal :(.
      Hocu, hvala ti!

      Избриши
  4. Extra je post uvek tražim načine kako da napravim lokne i dodam svojoj kosi malo volumena <3

    ОдговориИзбриши