Trenutna nega i rutina kose

By Saranella - април 22, 2017


    
Trenutno sam opcinjena proizvodima za kosu-maskama i preparatima,uljima i tretmanima,serumima i sprejevima te u poslednje vreme uzivam citjuci postove na temu nege kose i recenzija gore napomenutih proizvoda.Slobodno mi u komentarima ostavite link svog bloga ukoliko imate neke postove u kojima ste pisale o spomenutim temama.No,predjimo na post :)
Danas Vam pisem svoju trenutnu negu i rutinu kose,dakle sta koristim kada je perem i sta to radim sa svojom kosom naredna 3 dana :D

Kosu perem na 3-4 dana,iz razloga jer se brzo masti.No sada sam,nakon pranja uvela neke promene (o tome cu pri kraju posta) te se ni 3,a ni 4. Dana ne vidi da je kosa masna!U dasnjem postu Vam pricam o proizvodima koje koristim trenutnk,kao i o trenutnoj rutini,sto znaci da ne koristim iste proizvode svaki put.Krenimo s' proizvodima tj. S' rutinom tokom pranja



Trenutno koristim ovu Pantene Aqua Light kolekciju,tj. Sampon i regenerator ih te kolekcije.Veoma sam zadovoljna!U Ovom postu sam pisala recenziju o oba proizvoda.


Sampon je odlican!Kosa se ne masti 3 dana i bude meka na dodir,a i ima prelep miris zvake :).'Samponiram' kosu dva puta kako bih je dobro oprala.


A zatim stavljam balzam!U spoju sa samponom je fantastican,takodje mirise na zvake i verovatno on doprinosi mekoci kose.


Bez ovih prskalica nisam mogla da zivim,no ako ih koristite svaki dan,i to po 2-3 puta,kosa ce vam se nenormalno mastiti,to sam primetila i pocela da ga koristim samo kada mi je kosa mokra.Dakle,oprala sam kosu,stavila je u peskir i tu je bila oko 30-ak minuta,a zatim poprscem po kosi ovaj balzam u spreju.


U pitanju je Schwarzkopf Gliss Hair Repair balzam u spreju.
New Formula with liquid keratin complex.
Koristim ga za negu kose,dakle koristim ga kada operem kosu.Pise da je za suvu i ostecenu kosu,mada moja nije u takvom stannu,no svakako je odlican.


I na kraju,nakon sto sam naprskala sprej na krajeve i duzinu kose stavljam Pantene eliksir sa Arganovim uljem.Stavljam samo dve pumpuce sto je sasvim dovoljna kolicina,jer ukoliko preterate,kosa Vam se moze biti masna.


Pise da stiti od ostecenja prouzrokovanih oblikovanjem kose (u mom slucaju pegla) i takodje,pise da ga treba naneti od sredine duz krajeva.Miris je ocaravajuc,nestvaran.Prezadivoljna sam,uskoro recenzija :)

Na kraju kosu susim fenom jer nam jos uvek nema toliko Sunca,no doci ce ono ubrzo :D.
Nekada napravim pletenice,ili uvijem kosu krpicama ili trakom dok je vlazna,tako da je uvek ne ostavljam onakvu kakva je nakon feniranja.


             Rutina kose nakon pranja

Nakon prvog dana od pranja kose volim da napravim pletenice,ili uvijem kosu krpicama ili trakom.
Posto mi kosa tada nije vlazna,naprscem je onim,gore spomenutim Schwarzkopf balzamom u spreju kako bi bila malo vlazna,a i kako bi dobila dodatnu negu i napravim pletenice,ili kosu uvijem krpicama ili trakom.I to uglavnom radim svako vece do onog kada perem kosu,dakle napravim pletenice,ili uvijem kosu trakom ili je uvijem u krpice.Nekada se ne odlucim za nista vec svaki dan ujutru ili uvece peglam kosu,no to i nije opcija koju cesto praktikujem jer ujutru nemam vremena da se peglam,a kada to ucinim uvece,vec ujutru izgleda kao da nije ni bila peglana sinoc.Najcesce praktikujem pletenice jer su najprakticnije i najbrze se zavrse :).Ovo uvijanje je kratkorocno,bolje reci do veceri to vec dosta splasne.Uvek prenocim sa napravljenom frizurom kako bi efekat bio duzi i bolji.

Pogledala sam u svoju korpicu sa gumicama i snalicama za kosu,jednom recju zezalicama za kosu i videla koliko su sarene i vesele,te su mi ulepsale ove tmurne,kisne,prolecne dane.





Hvala Vam na citanju :)
A sta vi koristite za negu kose i sta mi preporucujete?

Ig: @50_nijansi_roze_blog

  • Share:

You Might Also Like

9 коментара

  1. Divan post draga <3

    Pogledaj moj blog . Pišem o beauty,lifesyle i fashion temama . Nadam se da će ti se svidjeti !

    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post :)
    Meni je takodje najsladji deo sredjivanja kada se bavim kosom :)
    Gumice su preslatke ♥

    janalukic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican post, draga sara! Veoma itneresantno napisano! Obozavam pantene preparate za kosu i veoma su mi koristini tako da verujem da i tebi prijaju!

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  4. Super post! Pratim te pa ako zelis uzvrati: http://janead.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши